Welkom bij het Ambrosiusgilde

Het Ambrosiusgilde is de plaatselijke vereniging van imkers voor de regio Rotterdam. Deze website informeert u over de activiteiten van het Ambrosiusgilde en neemt u mee in de wondere wereld van de bijen. Vliegt u mee? Lees meer over "Het Ambrosiusgilde..."

Breng uw stem uit in onze Bijenpolls / bekijk Fotoalbums


Basiscursus Bijenhouden

Imker worden is leuk en fascinerend tegelijk. Het leven van de Honingbij is een wereld op zich, maar wat is er nodig om die wereld te begrijpen? In de basiscursus krijgt u kennis en ervaring om zelf op een bijvriendelijke manier te gaan imkeren. Lees verder...

De imker in beeld

Een 'echte' imker zou nooit op deze manier een raampje met bijen vasthouden. Waarom en hoe moet het dan wel? Serieuze imkers vertellen over hun ervaringen en de “Do’s and Don’t's” die zij hebben opgedaan in de loop der jaren. Lees verder...

Speciaal uitgelicht (bijenzwerm)

De zwermperiode komt er weer aan. Iedere imker krijgt ermee te maken, maar ook de 'onwetende' burger. Door verstedelijking raakt 'men' steeds verder vervreemd van dit enge spektakel. Maar bijenzwermen zijn juist een prachtig fenomeen. Geniet ervan! Lees verder...

Bijenapps (ook voor kinderen!)

Er komen steeds meer APPS beschikbaar, die te maken hebben met het houden van bijen. Van grappige spelletjes tot professionelere apps die een kastkaart kunnen vervangen en zelfs een imkercursus voor kinderen. Lees verder...
  • Registreren voor Leden

Nieuwjaarsborrel Ambrosiusgilde 2019

Categorie
Ambrosius
Datum
2019-01-10 19:30 - 23:00
Locatie
LET OP Locatie: VTV ´Nut en Genoegen´, Bermweg 97, Capelle aan den IJssel - Bermweg 97
2907 LA Capelle aan den IJssel, Nederland
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwjaarsborrel

Tijd voor de beste wensen en een proost op een mooi bijenjaar! De tweede donderdagavond van 2019 organiseert het Ambrosiusgilde haar jaarlijkse Nieuwjaarsborrel en worden de plannen voor het komende jaar uiteengezet. Wat gaat het Ambrosiusgilde doen en niet doen!
De Nieuwjaarsborrel is alleen toegankelijk voor (aspirant)leden en genodigden en vind plaats op een toepasselijke locatie!

Tijd voor de beste wensen en een proost op een mooi bijenjaar! De tweede donderdagavond van 2019 organiseert het Ambrosiusgilde de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel, en worden de plannen voor het komende jaar uiteengezet. Wat gaat het Ambrosiusgilde doen en niet doen!
Vanaf 19:30 uur staan de deuren open en drankjes en hapjes klaar.

De Nieuwjaarsborrel is alleen toegankelijk voor (aspirant)leden en genodigden en vind plaats op een toepasselijke locatie:

Volkstuinvereniging ´Nut en Genoegen´,
Bermweg 97 in Capelle aan den IJssel.

De locatie is ook met openbaar vervoer te bereiken: metrohalte Capelseweg
(daarna ca. 8 min. lopen: vanaf Capelseweg, li. Ooievaarspad, re. Bermweg)

 
 

Alle datums

  • 2019-01-10 19:30 - 23:00

Facebook

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en depot

Elke zaterdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur in de periode van 1 april tot en met 30 september. GROTE VOORRAAD GLASWERK! HONING TE KOOP!

Buzzing Bee Tweets

Loading..