Vervolgcursus Bijenhouden 2020
 • Registreren voor Leden

Vervolgcursus Bijenhouden 2020

De vervolgcursus bijenhouden wordt in 2020 weer georganiseerd.


 

Beschrijving van de cursus:

Om voldoende profijt te hebben van het volgen van deze vervolgcursus is minimaal 3 jaar praktijkervaring met imkeren gewenst. 

Het doel van deze cursus is imkers een inzicht te geven in alle aspecten van het bijenhouden en de winning en verwerking van bijenproducten. Deze cursus geeft de basis voor verdere specialisatie en voor het bedrijfsmatig imkeren. Het betreft hier een theoretische cursus met een uitstapje naar de praktijk

Inhoud:

 • Leidt gediplomeerde basiscursisten en ervaren imkers op tot zelfstandig imker, dat wil zeggen een imker die zonder hulp van een mentor kan bijenhouden.
 • Aan de biologie van de bij en het bijenvolk wordt ruim aandacht geschonken. Kennis hiervan geeft inzicht in hoe bijen reageren op bepaalde omstandigheden zodat de omgang met een bijenvolk meer een tweede natuur wordt.
 • Geeft inzicht in diverse bedrijfsmethoden en handreikingen om zelfstandig te kunnen bepalen welke methode in welke situatie het meest geschikt is.
 • Geeft voldoende inzichten aan de imker om voorkomende problemen adequaat en zelfstandig op te lossen.
 • Geeft op theoretisch vlak inzicht in het onderkennen van diverse ziektebeelden en het bestrijden daarvan.
 • Geeft inzichten in biologische behandelmethoden bij de bevordering van het volk en/of de bestrijding van ziekten
 • Verschillende vormen van koninginnenteelt komen uitvoerig aan bod waardoor een basis wordt gelegd om zelfstandig koninginnen te kunnen telen.
 • Leert de toepassing van geavanceerde bijenteelt-gereedschappen, kasten en gebruiksvoorwerpen (invoerkooitjes, separator, apidea`s, mini-plus, kirchhainers enz.) zodat hij/zij over een breder spectrum van imker mogelijkheden beschikt en daardoor beter in staat is op wisselende omstandigheden in te spelen.
 • En de cursus bouwt verdiepend en verbredend voort op de basiscursus bijenhouden.

De kosten: 

 • De kosten voor de cursus moeten t.z.t. nog vastgesteld worden maar zullen ongeveer € 175,- bedragen (exclusief lidmaatschap van het Ambrosiusgilde).

De cursus biedt plaats aan 26 deelnemers. Als je deze cursus wilt volgen zal je t.z.t. een NBV formulier kunnen invullen dat nog beschikbaar moet komen. Ook het lesrooster zal dan worden gepubliceerd.

Als je nog vragen hebt over de cursus neem dan contact op met de cursuscoördinator van het Ambrosiusgilde. Klik HIER om het contactformulier te openen en selecteer de optie 'vragen over de cursussen'.

Ambrosius Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Facebook

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en depot

Elke zaterdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur in de periode van 1 april tot en met 30 september. GROTE VOORRAAD GLASWERK! HONING TE KOOP!

Buzzing Bee Tweets

Loading..