Aanvragen voor lezingen en voorlichting
  • Registreren voor Leden

Binnen het ambrosiusgilde zijn een aantal imkers die voorlichting geven op scholen en lezingen geven. Wij stellen hen kort aan u voor. Spreekt één van hen u aan, dan kunt u rechtstreeks contact met hen opnemen via het contactformulier.

Monique Groenewegen imkert al langere tijd met veel passie en vertelt graag over hoe leuk het is om bijen te houden. Monique kan heel goed het verhaal van de bloemen en de bijen overbrengen aan kinderen. Ze komt langs tijdens de les of ontvangt kinderen op de lesstand van het Ambrosiusgilde.  Monique woont in de regio Rijnmond. Voor meer informatie over haar werkwijze kunt u contact opnemen via het contactformulier. 

Rene Kant verzorgt diverse cursussen bijenhouden voor het Ambrosiusgilde. Naast deze cursussen kan hij op heldere wijze in kort tijdsbestek een inkijk geven in het leven van de bij. Rene woont in de regio Rijnmond. Voor meer informatie over zijn werkwijze kunt u contact opnemen via het contactformulier. 

Jan Post imkert heeft lange tijd voor het Ambrosiusgilde diverse cursussen bijenhouden gegeven. Jan doet het inmiddels wat rustiger aan maar vindt het geven van voorlichting nog steeds ontzettend leuk. Jan is woonachtig in de Hoekse Waard. Voor meer informatie over zijn werkwijze kunt u contact opnemen via het contactformulier. 

________________

 

Ambrosius Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en AG-shop

Onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen is de winkel van ons Gilde aan de Nesseweg vanaf 3 april 2021 weer open. Uiteraard geldt, dat we de door het RIVM voorgeschreven regels in acht nemen. Afstand van elkaar houden is daarbij van groot belang. Binnenlopen in het winkeltje is dan ook niet toegestaan. We zijn weer elke zaterdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur in de periode van 3 april tot en met 25 september. Zie Service - Imkershop voor meer informatie. HONING TE KOOP! Zolang de voorraad strekt verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand. Zodra er geoogst kan worden verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand.