Aanvragen voor lezingen en voorlichting
  • Registreren voor Leden

Binnen het Ambrosiusgilde zijn enkele imkers die voorlichting geven op scholen en lezingen geven. Wij stellen hen kort aan u voor. Spreekt één van hen u aan, dan kunt u rechtstreeks contact met hen opnemen via het contactformulier.

Monique Groenewegen imkert al langere tijd met veel passie en vertelt graag over hoe leuk het is om bijen te houden. Monique kan heel goed het verhaal van de bloemen en de bijen overbrengen aan kinderen. Ze komt langs tijdens de les of ontvangt kinderen op de lesstand van het Ambrosiusgilde.  Monique woont in de regio Rijnmond. Voor meer informatie over haar werkwijze kunt u contact opnemen via het contactformulier. 

René Kant verzorgde diverse cursussen bijenhouden voor het Ambrosiusgilde. Daardoor kan hij op heldere wijze in kort tijdsbestek een inkijk geven in het leven van de bij. René woont in de regio Rijnmond. Voor meer informatie over zijn werkwijze kunt u contact opnemen via het contactformulier. 

Jan Post imkert heeft lange tijd voor het Ambrosiusgilde diverse cursussen bijenhouden gegeven. Jan doet het inmiddels wat rustiger aan maar vindt het geven van voorlichting nog steeds ontzettend leuk. Jan is woonachtig in de Hoeksche Waard. Voor meer informatie over zijn werkwijze kunt u contact opnemen via het contactformulier. 

Ambrosius Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en AG-shop

Tot en met 28 september 2024 is de winkel van het Ambrosiusgilde Rotterdam aan de Nesseweg (tussen Rotterdam-Ommoord en Oud-Verlaat) geopend op iedere zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Imkermaterialen zijn alleen te koop voor leden van de vereniging. Zodra er geoogst kan worden verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand. MOMENTEEL IS ER NOG GEEN HONING TE KOOP, ZODRA DIE BESCHIKBAAR IS, MELDEN WE DAT HIER! Op 13 juli a.s. neemt het Ambrosiusgilde deel aan de LANDELIJKE OPEN IMKERIJDAGEN Ga voor uitgebreide informatie naar: https://www.uitagendarotterdam.nl/agenda/landelijke-open-imkerijdag-ambrosiusgilde-rotterdam/