Bijenapps (Android/Apple)
  • Registreren voor Leden

Er komen steeds meer professionele apps beschikbaar voor Android en Apple telefoons/tablets, die te maken hebben met het houden van bijen. Van grappige spelletjes waarin bijen de hoofdrol spelen, maar ook professionelere apps die een kastkaart kunnen vervangen tot zelfs een complete imkercursus voor kinderen. De ontwikkeling gaat steeds verder en er komen er steeds meer bij. Onderstaande lijst bevat een aantal apps die het bekijken waard zijn en de lijst zal steeds worden aangevuld. Uiteraard bepaal je zelf of je er iets aan hebt. Heb je een tip die nog niet in deze lijst is opgenomen, laat het ons weten.

 

Apiary Book 

Geweldige app! Nu ook in het Nederlands beschikbaar. Gebruik Apiary Book om op je smartphone gegevens bij te houden over het aantal bijenvolken, hun gezondheid, behandelingen en andere activiteiten met betrekking tot imkeren.

Download Apiary Book in de Google Play store. Kijk ook eens op de website, Facebook en het blog van deze app.

Apiary Book

 

Moody Doodle 

Geweldig leuk voor kinderen. De complete imkercursus van Moody Doodle. 

MoodyDoodle 

De Imkercursus gaat over een bijenzwerm die in de tuin van Meisje komt wonen. Meisje wordt vervolgens opgeleid tot een echte imker, met dank aan haar vriendjes De Heer Bij, Boukje de Bij en Donnie de Dar. Het verhaal beslaat een heel jaar en Meisje leert per jaargetijde alle belangrijke kenmerken van het bijenleven kennen. 

Naar de website

 

 Hive Tracks

Hive Tracks

Hive Tracks is een krachtige applicatie die vooralsnog alleen toegankelijk is via een internet browser. De applicatie kan zowel gebruikt worden vanaf een laptop, desktop, iPad, iPhone of een ander type smartphone met internettoegang, zoalgn er maar een internet browser beschikbaar is. De app is in ontwikkeling en wordt verwacht in het voorjaar van 2022.

Naar de website

 

Beetight is een gratis applicatie voor imkers en is de beste manier om kasten te beheren en te volgen, online en op je mobiel. Je vraagt je af hoe je hebt overleefd met notitieboek en spreadsheet! Alle kasttypes worden ondersteund, inclusief:   Langstroth poly Langstroth, WBC WBC, Beehaus Beehaus, NationalNational, Warre Warre, TBH Top bar hives.

Naar de website

 

Ambrosius Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en AG-shop

Tot en met 28 september 2024 is de winkel van het Ambrosiusgilde Rotterdam aan de Nesseweg (tussen Rotterdam-Ommoord en Oud-Verlaat) geopend op iedere zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Imkermaterialen zijn alleen te koop voor leden van de vereniging. Zodra er geoogst kan worden verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand. MOMENTEEL IS ER NOG GEEN HONING TE KOOP, ZODRA DIE BESCHIKBAAR IS, MELDEN WE DAT HIER! Op 13 juli a.s. neemt het Ambrosiusgilde deel aan de LANDELIJKE OPEN IMKERIJDAGEN Ga voor uitgebreide informatie naar: https://www.uitagendarotterdam.nl/agenda/landelijke-open-imkerijdag-ambrosiusgilde-rotterdam/