Steun de Bij
  • Registreren voor Leden

Ons Bijen Adoptieplan

Het Ambrosiusgilde Rotterdam is afhankelijk van contributies van haar leden en van donaties. Om de belangen van de imkers en van de honingbijen te behartigen is geld nodig. Zoals u wellicht in de media heeft gehoord gaat het niet zo goed met de honingbijen en bijen in het algemeen. Vanuit verschillende kanten zijn er bedreigingen waarvan de belangrijkste zijn: varroamijt, bestrijdingsmiddelen en monocultuur. Vele volken sterven hierdoor. Help ons de bijen beter te beschermen door het adopteren van een bijenvolk.

Met het adopteren van een bijenvolk ondersteunt u de activiteiten van het Ambrosiusgilde die bestaan uit het opleiden van nieuwe imkers, de belangenbehartiging van de bij door het geven van voorlichting aan particulieren, overheden en organisaties.

Het Bijen Adoptieplan -  Hoe werkt het?

U adopteert een bijenvolk voor € 50,- per jaar. U krijgt een speciale rondleiding op de lesstand tijdens de landelijke open imkerijdag waaraan het Ambrosiusgilde Rotterdam meedoet. 

Daarnaast ontvangt u 2 potten honing, geoogst van de bijen op de lesstand en wordt uw naam (of dat van uw bedrijf) vermeld op één van de bijenkasten op de lesstand.

Heeft u belangstelling?

Is uw belangstelling gewekt en wilt u een bijenvolk adopteren of wilt u een adoptie aan iemand cadeau doen? U ontvangt een bevestiging van deelname met vermelding van de naam van degene aan wie u de adoptie cadeau doet. Neem hiervoor contact via het contactformulier. Selecteer de optie 'vragen over het Bijenadoptieplan'.

Uiteraard kunt u ook rechtstreeks een donatie doen op de rekening van het Ambrosiusgilde: ING rekeningnummer: NL54 INGB 0000 3010 09, t.n.v. Ambrosiusgilde Rotterdam. 

Hartelijk dank voor uw steun aan de bijen en onze vereniging!

Ambrosius Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en AG-shop

Vanaf 1 oktober 2023 is de winkel van het Ambrosiusgilde Rotterdam aan de Nesseweg te Zevenhuizen/Moerkapelle geopend op de eerste zaterdag van elke maand van 10.00 uur tot 12.00 uur. Imkermaterialen zijn te koop voor leden van de vereniging. Zie Service - Imkershop voor meer informatie. HONING TE KOOP! Zolang de voorraad strekt verkoopt de winkel de honing van imkers van de vereniging. Zodra er geoogst kan worden verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand.