Steun de Bij
  • Registreren voor Leden

Steun de bij met ons bijenadoptieplan en doe een donatie! 

Het Ambrosiusgilde Rotterdam is afhankelijk van contributies van haar leden en van donaties. Om de belangen van de imkers en van de honingbijen te behartigen is geld nodig. Zoals u wellicht in de media heeft gehoord gaat het niet zo goed met de honingbijen en bijen in het algemeen. Vanuit verschillende kanten zijn er bedreigingen waarvan de belangrijkste zijn: Varroamijt, bestrijdingsmiddelen en monocultuur. Vele volken sterven hierdoor. Help ons de bijen beter te beschermen door het adopteren van een bijenvolk.

Met het adopteren van een bijenvolk ondersteunt u de activiteiten van het Ambrosiusgilde die bestaan aan het opleiden van nieuwe imkers, de belangen behartiging van de bij door het geven van voorlichting aan particulieren, overheden en organisaties.

Het Bijen adoptieplan -  Hoe werkt het?

U adopteert een bijenvolk voor € 50,- per jaar. U krijgt een speciale rondleiding op de lesstand tijdens de landelijke open imkerijdag waaraan het Ambrosiusgilde Rotterdam meedoet. Zie hiervoor verder: Activiteitenagenda.

Daarnaast ontvangt u 2 potten honing, geoogst van de bijen op de lesstand en wordt uw naam (of dat van uw bedrijf) vermeld op één van de bijenkasten op de lesstand.

Heeft u belangstelling?

Is uw belangstelling gewekt en wilt u een bijenvolk adopteren of wilt u een adoptie aan iemand cadeau doen? U ontvangt een bevestiging van deelname met vermelding van de naam van degene aan wie u de adoptie cadeau doet. Neem hiervoor contact via het contactformulier. Selecteer de optie 'vragen over het Bijenadoptieplan'.

Uiteraard kunt u ook rechtstreeks een donatie doen op de rekening van het Ambrosiusgilde. Bankgegevens Ambrosisugilde: ING rekeningnummer: NL54 INGB 0000 3010 09, t.n.v. Penningmeester Ambrosiusgilde te Vlaardingen. 

Hartelijk dank voor uw steun aan de bijen en onze vereniging!

Ambrosius Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en AG-shop

Onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen is de winkel van ons Gilde aan de Nesseweg vanaf 3 april 2021 weer open. Uiteraard geldt, dat we de door het RIVM voorgeschreven regels in acht nemen. Afstand van elkaar houden is daarbij van groot belang. Binnenlopen in het winkeltje is dan ook niet toegestaan. We zijn weer elke zaterdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur in de periode van 3 april tot en met 25 september. Zie Service - Imkershop voor meer informatie. HONING TE KOOP! Zolang de voorraad strekt verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand. Zodra er geoogst kan worden verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand.