Vraag en aanbod standplaatsen voor bijenkasten
  • Registreren voor Leden

Het Ambrosiusgilde bemiddelt tussen organisaties en/of particulieren die graag onderdak willen bieden aan één of meerdere bijenvolken en imkers van de vereniging. Niet elke locatie is geschikt voor het plaatsen van bijenkasten. Het Ambrosiusgilde zal bij een verzoek eerst bij de locatie komen kijken om te bepalen of de plek geschikt is. Wilt u bijenkasten bij uw locatie? Vul dan het contactformulier in, via de optie ‘ik heb een standplaats in de aanbieding’. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

STANDPLAATS AANGEBODEN: geplaatst 2 mei 2020
Op ons dak zou een bijenkast geplaatst zou kunnen worden (Jannetje Merbiskade, Rotterdam)
Dit is in Nesselande in het gedeelte Waterwijk nabij de Zevenhuizerplas.

STANDPLAATS AANGEBODEN: geplaatst 16 augustus 2019
Het Bestwestern Hotel Zestienhoven heeft een ‘green bee certificaat’.
Zij zouden het leuk vinden, om 1 à 2 bijenvolkjes in de tuin te hebben (het liefst in een korf).

STANDPLAATS AANGEBODEN: geplaatst 10 januari 2019
Heinenoord. Tuin van 1600m2 gescheiden door een houtwal aan een park/bos. Vorig jaar aangelegd met veel soorten wilde geraniums gepoot, kruiden zoals tijm, salie, marjoraan, marjolein en een stuk met (verwilderende) rozen. 

STANDPLAATS AANGEBODEN: geplaatst 14 maart 2018
Wij wonen aan natuurgebied de Ackerdijkse plassen tussen Delft en Rotterdam, met een grote tuin. Wij hebben zelf geen voldoende kennis en tijd on een bijenkast te houden. Wel willen we graag, indien er interesse is, onze tuin ter beschikking stellen voor een bijenkast. 

STANDPLAATS AANGEBODEN: geplaatst 27 september 2015
Achter manege Prinsenstad wordt een standplaats aangeboden. De bewoners willen ervaren hoe het is om bijen in de tuin te hebben.

Heb je interesse om bijenkasten te plaatsen en ben je lid van het Ambrosiusgilde, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Ambrosius Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en AG-shop

Onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen is de winkel van ons Gilde aan de Nesseweg vanaf 3 april 2021 weer open. Uiteraard geldt, dat we de door het RIVM voorgeschreven regels in acht nemen. Afstand van elkaar houden is daarbij van groot belang. Binnenlopen in het winkeltje is dan ook niet toegestaan. We zijn weer elke zaterdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur in de periode van 3 april tot en met 25 september. Zie Service - Imkershop voor meer informatie. HONING TE KOOP! Zolang de voorraad strekt verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand. Zodra er geoogst kan worden verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand.