Word lid
 • Registreren voor Leden

Leuk dat u overweegt om lid te worden van onze vereniging. Op de wondere wereld van de honingbij raakt niemand uitgekeken. Het Ambrosiusgilde doet er dan ook alles aan om die wereld zo interessant mogelijk te maken. Zo organiseren wij regelmatig verenigingsavonden met speciale thema's, een mooie film of bijvoorbeeld een interessante lezing over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast komt u in contact met andere imkers in uw omgeving. Bijenhouden is voor jong en oud en ons ledenbestand bestaat uit alle leeftijden. 

Een lidmaatschap van het Ambrosiusgilde kost u slechts € 20,00 per jaar. Uiteraard kunt u ook lid worden als u niet van plan bent om bijen te houden. Gewoon uit interesse of om ons goede bijenwerk te steunen.
Het huishoudelijk reglement vind u hier: 

Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden:

Het Ambrosiusgilde is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Deze vereniging zet zich in voor de promotie van het bijenhouden en het verbeteren van de zogeheten dracht (de imkersterm voor bloemen en planten waar bijen hun voedsel verzamelen). Daarnaast wordt u als bijenhouder door het NBV bij de overheid vertegenwoordigd en onderhoudt ze contact met organisaties van bijenhouders in onze buurlanden. Verder vertegenwoordigt de NBV ons land bij Apimondia, de internationale Federatie van Bijenteeltverenigingen.

Naast het lidmaatschap van het Ambrosiusgilde kunt u dus ook lid worden van de NBV. Kosten voor dit lidmaatschap zijn € 65 per jaar (prijs 2024). Dit lidmaatschap geeft recht op:

 • belangenbehartiging van de imkerij in Nederland
 • een uitvoerig programma op het gebied van bijenteeltonderwijs
 • zes keer per jaar ontvangst van het magazine BIJENhouden
 • maandelijks het digitale Imkernieuws
 • wekelijks tips over het houden van bijen in het BijenBlog
 • korting op entree voor bijeenkomsten en activiteiten via MijnNBV
 • verzekeringen voor zaken die voortvloeien uit het bijenhouden
 • voorlichtingsmateriaal t.b.v presentaties
 • verzekerd zijn van ondersteuning van collega imkers
 • voor al uw vragen kunt u zich wenden tot het verenigingssecretariaat in Ede

Wilt u eerst wat meer lezen over de mogelijkheden van het NBV lidmaatschap? Klik HIER.

Interesse om lid te worden? Doen!


Wilt u alleen lid worden van het Ambrosiusgilde, vul dan onderstaand inschrijvingsformulier in.
U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en een factuur om de contributie te voldoen.

*** Let op! Wanneer u zich inschrijft voor de 'Basiscursus Bijenhouden' bent u automatisch het eerste jaar lid van zowel de NBV als van het Ambrosiusgilde. Dit zit al in de prijs van de cursus verwerkt.***
U kunt zich HIER inschrijven voor de basiscursus (via de landelijke NBV site).

DONATIE - Ook als u geen lid wilt worden van het Ambrosiusgilde maar wel het werk van onze vereniging wilt steunen zal een DONATIE zeer op prijs gesteld worden. De bankgegevens van het Gilde zijn: ING rekeningnummer: NL54 INGB 0000 3010 09, t.n.v. Ambrosiusgilde Rotterdam. Vermeld s.v.p. uw contactgegevens.


Inschrijvingsformulier voor een lidmaatschap van het Ambrosiusgilde 

 

 
Bij inschrijving door een minderjarige:

Naam en telefoonnummer van de ouder of verantwoordelijke die instemt met inschrijving van de minderjarige:

 

Velden met een (*) zijn verplicht om in te vullen

Als u hieronder op 'Inschrijving verzenden' klikt is uw inschrijving definitief. U heeft zich dan ingeschreven voor een jaarlidmaatschap van het Ambrosiusgilde. U ontvangt later een bevestiging en een factuur van uw aanmelding van het Ambrosiusgilde.


captcha

Ambrosius Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en AG-shop

Tot en met 28 september 2024 is de winkel van het Ambrosiusgilde Rotterdam aan de Nesseweg (tussen Rotterdam-Ommoord en Oud-Verlaat) geopend op iedere zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Imkermaterialen zijn alleen te koop voor leden van de vereniging. Zodra er geoogst kan worden verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand. MOMENTEEL IS ER NOG GEEN HONING TE KOOP, ZODRA DIE BESCHIKBAAR IS, MELDEN WE DAT HIER! Op 13 juli a.s. neemt het Ambrosiusgilde deel aan de LANDELIJKE OPEN IMKERIJDAGEN Ga voor uitgebreide informatie naar: https://www.uitagendarotterdam.nl/agenda/landelijke-open-imkerijdag-ambrosiusgilde-rotterdam/