Word lid
  • Registreren voor Leden

Leuk dat u overweegt om lid te worden van onze vereniging. Op de wondere wereld van de Honingbij raakt niemand uitgekeken. Het Ambrosiusgilde doet er dan ook alles aan om die wereld zo interessant mogelijk te maken. Zo organiseren wij regelmatig verenigingsavonden met speciale thema's, een mooie film of bijvoorbeeld een interessante lezing over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast komt u in contact met andere imkers in uw omgeving. Bijenhouden is voor jong en oud en ons ledenbestand bestaat uit alle leeftijden. 

Een lidmaatschap van het Ambrosiusgilde kost u slechts € 15,50 per jaar. Uiteraard kunt u ook lid worden als u niet van plan bent om bijen te houden. Gewoon uit interesse of om ons goede bijenwerk te steunen.
Het huishoudelijk reglement vind u hier: 

Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden:

Het Ambrosiusgilde is namelijk aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Deze vereniging zet zich in voor de promotie van het bijenhouden en het verbeteren van de zogeheten dracht (de imkersterm voor bloemen en planten waar bijen hun voedsel verzamelen). Daarnaast wordt u als bijenhouder door het NBV bij de overheid vertegenwoordigd en onderhoudt ze contact met organisaties van bijenhouders in onze buurlanden. Verder vertegenwoordigt de NBV ons land bij Apimondia, de internationale Federatie van Bijenteeltverenigingen.

Naast het lidmaatschap van het Ambrosiusgilde kun u dus ook lid worden van de NBV. Kosten voor dit gecombineerde lidmaatschap zijn € 75,50 per jaar (prijzen 2017). Dit gecombineerde lidmaatschap geeft recht op:

  • het maandblad BIJENhouden
  • een aanvullende WA verzekering voor activiteiten die voortvloeien uit het houden van bijen
  • de mogelijkheid tot deelname aan informatieve activiteiten, zoals studiedagen en verenigingsbijeenkomsten
  • u krijgt ondersteuning van medewerkers van de NBV, het Bijenhuis in Wageningen en het Ambrosiusgilde
  • tot slot heeft u de mogelijkheid imkerartikelen in te kopen via het Rotterdamse depot van het Ambrosiusgilde.

Wilt u eerst wat meer lezen over de mogelijkheden van het NBV lidmaatschap? Klik HIER.

Interesse om lid te worden? Doen!
Wilt u alleen lid worden van het Ambrosiusgilde, vul dan onderstaand inschrijvingsformulier in.
U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en een factuur om de contributie te voldoen.
Wilt u een combinatielidmaatschap van het Ambrosiusgilde en de NBV, klik dan HIER om naar het inschrijvingsformulier op de NBV website te gaan.
Vergeet niet om bij 'lid worden van afdeling?' het Ambrosiusgilde te selecteren. U kunt ons vinden onder Rotterdam - Ambrosiusgilde.

*** Let op! Wanneer u zich wilt inschrijven voor de 'Basiscursus Bijenhouden' bent u automatisch het eerste jaar lid van zowel de NBV als het Ambrosiusgilde. Dit zit al in de prijs van de cursus verwerkt.***
U kunt zich HIER inschrijven voor de basiscursus (via de landelijke NBV site).
Startdatum: woensdag 26 februari 2020.

Uiteraard kunt u ook rechtstreeks een donatie doen op de rekening van het Ambrosiusgilde, ook als u geen lid wilt worden. Bijvoorbeeld om het werk van onze vereniging te ondersteunen en als extra steuntje in de rug voor alle activiteiten die wij in het kader van de bijen organiseren. Bankgegevens Ambrosisugilde: ING rekeningnummer: NL54 INGB 0000 3010 09, t.n.v. Penningmeester Ambrosiusgilde te Vlaardingen.

Inschrijvingsformulier voor een lidmaatschap van het Ambrosiusgilde 

 

 
Bij inschrijving door een minderjarige:

Naam en telefoonnummer van de ouder of verantwoordelijke die instemt met inschrijving van de minderjarige:

 

Velden met een (*) zijn verplicht om in te vullen

Als u hieronder op 'Inschrijving verzenden' klikt is uw inschrijving definitief. U heeft zich dan ingeschreven voor een jaarlidmaatschap van het Ambrosiusgilde. U ontvangt later een bevestiging en een factuur van uw aanmelding van het Ambrosiusgilde.


captcha

Ambrosius Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rotterdams Bijenweer

 

Bijenlesstand en AG-shop

Onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen is de winkel van ons Gilde aan de Nesseweg vanaf 3 april 2021 weer open. Uiteraard geldt, dat we de door het RIVM voorgeschreven regels in acht nemen. Afstand van elkaar houden is daarbij van groot belang. Binnenlopen in het winkeltje is dan ook niet toegestaan. We zijn weer elke zaterdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur in de periode van 3 april tot en met 25 september. Zie Service - Imkershop voor meer informatie. HONING TE KOOP! Zolang de voorraad strekt verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand. Zodra er geoogst kan worden verkoopt de winkel ook de honing van de bijen van de bijenlesstand.